NATACIÓ

 

INTRODUCCIÓ

 

blue-swimmerAprendre a nedar, a més d’un passatemps divertit, és també una important mesura per a la seguretat dels nostres fills. A més, l’aigua permet una llibertat de moviments més àmplia que el treball en sec i presenta unes propietats adequades per millorar el desenvolupament psicomotriu dels nens.

L’objectiu de l’equip de Qwellness és afavorir el desenvolupament de l’infant dins del medi aquàtic mentre viu una experiència agradable i, alhora, iniciar-lo de forma progressiva en l’aprenentatge de tècniques aquàtiques bàsiques, partint sempre d’una proposta segura.

Els més petits realitzen una adaptació inicial al medi aquàtic i aconsegueixen gaudir-ne mentre descobreixen les seves possibilitats motrius, treballant gradualment les habilitats motrius bàsiques (desplaçaments, salts, equilibri, girs...), introduint habilitats motrius específiques (flotació, respiració...), així com l’inici al treball sense material auxiliar.

A mesura que van guanyant seguretat, es treballa un major domini corporal i motriu al mitjà aquàtic i s'inicien treballs de coordinació bàsica de moviments per anar-los preparant i introduint en l’aprenentatge d’estils (crol, esquena i braça).

Els més grans fan un treball de la tècnica d’estils (crol, esquena, braça i papallona), amb l'objectiu de potenciar el desenvolupament i perfeccionament de la motricitat i millorar la prestació física.

S’estableix un calendari d’acompanyaments rotatiu entre els pares.


El preu total del curs 2018-19 (autocar i curs de natació) és aproximadament de 200 euros (pendent de variacions en funció dels nens matriculats), que es cobrarà en dos terminis.
A partir de la segona setmana de curs, Qwellness no accepta cap baixa, ni devolució.

 

ORIENTACIONS GENERALS

 

Horari:

Dimarts de 17:15h a 17:55 h

(Qwellness, ctra. Terrassa, 265, Sabadell Tel. 93 7279419)

Sortida autocar cap a destí:

Plaça Vallès a les 16:40 h

Sortida autocar cap a origen:

18:15 (arribada pl. Vallès en funció del trànsit)

 

NORMES BÀSIQUES

 

 1. El dia que els vostres fills i filles vagin a natació, intenteu posar-los roba molt còmoda (tipus xandall amb goma, sense botons) i sabates amb velcro. Hi ha nens que són força autònoms, però a molts altres els cal ajuda i com que és un grup nombrós és complicat poder estar per tots.
 2. És obligatori l’ús de casquet de bany. No cal comprar-lo, ja que un cop els monitors tinguin clar el nivell, el donaran al vostre fill. És important marcar-lo llavors amb el nom ja que és fàcil una confusió de bossa i si es perd caldrà comprar-ne un de nou.
 3. A la motxilla només cal que hi portin: tovallola, banyador, casquet, xancletes i pinta, si pot ser tot marcat amb el nom. Hauria de ser prou gran per poder-hi posar a dins també la bossa del tàperr de l’esmorzar.
 4. Des de QWellness aconsellen no menjar res abans de banyar-se.
 5. Si un dia el vostre fill o filla va a l’escola però no ha d’anar a natació cal que porteu una nota per escrit a la mestra.
 6. No és permès entrar a la piscina amb ferides tapades per benes, apòsits... ni a persones amb malalties dèrmiques infeccioses i contagioses.
 7. L’equip d’instructors de QWellness farà dues avaluacions dels alumnes, al febrer i al maig, amb l’objectiu d’informar de l’evolució dels nens.

 

ORIENTACIONS ACOMPANYANTS

 

 1. Cal establir un calendari d’acompanyaments, si pot ser amb un parell de persones fixes a cada grup, ja que per als nens tenir sempre algú de referència pot ser menys estressant. En el moment de les inscripcions serà imprescindible donar el nom de l’acompanyant del nen o nena a l’activitat.
 2. Us farem arribar el calendari, el llistat de nens i els telèfons, que caldrà dur a sobre, per si fes falta trucar a algun familiar i per passar llista en recollir-los.
 3. També tindreu els telèfons i correus per poder fer canvis amb algun company davant d’algun imprevist que us faci impossible assistir-hi.
 4. El dia que us toqui fer d’acompanyant, hauríeu de ser a l’escola a les 16:25h per distribuir-vos en dos grups (un per a cada edifici) i anar recollint els nens (és important passar llista) per dirigir-vos, un cop junts, cap a la plaça del Vallès, on s’espera l’autocar.
 5. Per entrar a les instal·lacions tindreu que demanar que us obrin el torn de pas, a la persona de recepció. Us indicaran els vestidors, que sempre seran els mateixos. A l’hora d’inici de la classe (17:15 h) els mateixos monitors vindran a buscar els nens.
 6. De cara a facilitar les classes, quan els nens es queden a càrrec dels instructors es demana que els acompanyants s'abstinguin de presenciar-les. Poden esperar al bar fins que finalitzin (17:55 h) i tornar als vestidors per ajudar a canviar-los. L’autocar s'espera a la sortida sobre les 18:15 h.

Per qualsevol cosa referent a la natació us podeu posar en contacte amb la coordinadora.